maandag 20 mei 2013

Quilt opspannen

Zelf heb ik het op de onderstaande manier nog nooit gedaan. Wel op verschillende blogs gelezen dat het echt werkt. Zal toch eens zelf de uitdaging aan moeten gaan, want het lijkt erg handig. Zeker omdat je dan stukje bij stukje kan rijgen en dan niet over de vloer hoeft te kruipen bij een grote quilt.


Zie je geen video, klik dan op deze link http://youtu.be/HyaLsMafElo



Bloed, zweet en tranen.

Hij ligt al een poosje klaar om door gequilt te worden, de zwevende blokken quilt gemaakt door mijn dochter Serena. Tweede Pinksterdag is niet echt een weertje om in de tuin te zitten, dus ben ik mijn atelier in gedoken en achter de naaimachine gaan zitten. 



De BSR op de Bernina gezet. Gekozen voor donkerbruin garen van Madeira ( classic), omdat ik hiervan een grote klos had liggen, voor bovenzijde en op de spoel. En met lekkere muziek gaan met die banaan.....totdat....auw....ja, raak, mijn vinger te dicht bij de naald. En dat met de naaldstand eindigen in de stof. Gelukkig heb ik mijn hand snel weg kunnen trekken en viel de schade erg mee, toch maar even betadine op gedaan. Na een lekker mok koffie toch verder gegaan. En nu is ie dan toch helemaal af. Tja,  het kost bloed , zweet en tranen een quilt maken.